Karien Gielens: "Wat ik wil uitdragen is dat voor iedereen geldt dat je prima bent zoals je bent."
Karien Gielens: "Wat ik wil uitdragen is dat voor iedereen geldt dat je prima bent zoals je bent." (Foto: René Nijhuis)

Karien maakt opvallende persiflages

Karien Gielens uit Duiven was regelmatig in de publiciteit de laatste tijd. Wat ze doet is ook opmerkelijk. Ze maakt persiflages (soms behoorlijk gewaagde) op professionele modellenfoto's en stuurt die via Instagram de wereld in. Inmiddels heeft ze 10.000 volgers.

Ze is wel een beetje 'een gek wijf', dat geeft ze ronduit toe. Iemand die soms net wat verder gaat dan de gemiddelde huisvrouw. Maar dat laatste is Karien Gielens zeker ook. Een vrouw van 42, die met man en twee dochters (13 en 8) in Duiven woont. Drie jaar geleden raakte ze geïnspireerd door de Australische comédienne Celeste Barber en ze ging ook modellenfoto's maken.

Karien: "Ik wilde het zo mooi mogelijk nadoen, maar wel zodanig dat je ziet dat het een persiflage is. Dat is trouwens niet zo ingewikkeld, want ik heb niet het figuur van die modellen. Ik ben wat meer de gemiddelde Nederlandse vrouw met van alles net iets te veel. Dat vind ik ook het idiote van die modellenfoto's. Het is allemaal perfect, terwijl de werkelijkheid vrijwel nooit perfect is. Wat ik wil uitdragen is dat voor iedereen geldt dat je prima bent zoals je bent."

Later switchte Karien Gielens op voorspraak van haar Instagram-volgers naar meer grappige en bizarre foto's. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een bijzondere locatie of door gebruik te maken van een opvallend kledingstuk. Recent nog heeft ze foto's gemaakt met papegaaien op het terras van Hotel Van der Valk in Duiven. Met de volledige support van haar 13-jarige dochter, die het aanvankelijk helemaal niks vond wat haar moeder deed. Karien: "Ze werd ermee gepest op school. Maar nu ik 10.000 volgers heb, onder wie bekende Nederlanders, vindt ze het ook wel grappig en zegt ze dat ze mijn manager is."

Ondertussen leerde Karien ook de keerzijde van een zekere bekendheid kennen. Op sociale media werden hele discussies gevoerd over haar figuur en er kwamen vervelende reacties. Karien: "Je weet dat dat kan gebeuren en ik dacht dat ik daar wel mee om zou kunnen gaan. De realiteit is toch anders. Het doet je wat als er zo negatief en soms zelfs met haat over je wordt gesproken."

Alle ontwikkelingen leidden ertoe dat de familie Gielens onlangs een diepgaand gesprek voerde, met als centrale vraag: hoe gaan we hiermee verder? Het antwoord is dat Karien een pas op de plaats maakt. Een verzoek om mee te werken aan een tv-reportage heeft ze afgewimpeld. Het interview voor deze krant doet ze nog wel en zo gaat ze voortaan per aanvraag bekijken of ze meewerkt of niet.

Karien: "Televisie is het beste medium om nog bekender te worden, maar moet ik het willen om met mijn dikke buik in een onderbroek te worden gefilmd? Niet dus. Het is leuk zoals het is en ik ga er zeker mee door, maar ik heb niet de behoefte ten koste van alles bekender te worden. Ik ben wel een beetje gek, maar niet helemaal."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden