Presentatie Dick Bulten voor Groei en Bloei - Liemers

Maandag 14 oktober 2019 presenteert Dick Bulten films over natuur en cultuur in zowel binnen- als buitenland voor Groei & Bloei afdeling Liemers.

Het “Achterhoeksche boerenleven 1925-1955” is een door hem bewerkte reportage met commentaar van de inmiddels overleden eigenaren van landgoed Heinoorden in het buitengebied van Doetinchem. Aansluitend in “Nostalgisch dorsen” een demonstratie over het dorsen van rogge met de stationaire Steenman dorsmachine. Jaarlijks wordt rond Vorden de zogenaamde “Kastelenrit” georganiseerd. Paardenliefhebbers maken dan in hun rijtuigen een rit langs vele landgoederen. U bent getuige van de 28e editie. “Adembenemend Alaska” is een verslag van een rondreis door de schitterende, ongerepte natuur van dat enorme land.

Na de pauze volgen we in “De roep van de grijze kranen” de kraanvogels in het Noordwesten van Duitsland. Tijdens de najaarstrek naar hun overwinteringsgebieden maken ze daar een tussenstop. In de documentaire “Grofwild op de Veluwe” wordt eerst de jaarlijkse ontwikkeling en het gedrag getoond van de edelherten, damherten, reeën, wilde zwijnen en moeflons. Daarna gaat de maker in op het noodzakelijke beheer.

De presentatie start om 20 uur en wordt gehouden in zalencentrum Staring, Grietakker 3 te Zevenaar. Leden en niet-leden zijn van harte welkom.

Entree: €2,00 voor leden en introducés en €5,00 voor niet-leden incl. koffie/thee en lot voor loterij.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden