Amsterdams folkduo The Lasses in De Lantaern

Op zaterdagavond 5 oktober staat het Amsterdams folk duo The Lasses op het Zevenaarse podium van Muziekcafé De Lantaern. De dames nemen het publiek mee op een muzikale rondreis met sfeervolle liedjes en grappige verhalen. Aanvang: 20.30 uur. Entree: € 10,00

Zangeressen Margot Merah en Sophie ter Schure vormen samen The Lasses. Zij brengen een hartverwarmende samenzang waarbij zij zichzelf begeleiden op gitaar, bodhrán (Ierse percussie), whistle en mondharmonica. The Lasses worden geroemd om hun prachtige samenzang, waarbij de gevoelige alt van Margot en de heldere sopraan van Sophie elkaar perfect aanvullen. Ook hun repertoire is bijzonder: eeuwenoude liedjes uit de Engelstalige folk traditie, aangevuld met intiem eigen werk. De onderwerpen? Liefde, heimwee en verdriet. Niet de meest vrolijke thema’s, maar omdat de liedjes recht uit hun hart komen, bezorgen ze de luisteraar toch een glimlach op het gezicht.

The Lasses zijn regelmatig te zien op Nederlandse folkpodia. Ze voelen zich evenzeer thuis bij een intiem concert als op een festivalpodium. Overigens gaan The Lasses ook met regelmaat over de landsgrenzen. Zo maken ze ieder voorjaar een tournee door de Verenigde Staten, speelden ze op uitnodiging van de beroemde Ierse singer-songwriter Luka Bloom in Ierland en traden ze vorig jaar zelfs op in Japan. Het duo neemt het publiek mee op reis. Van de Schotse hooglanden naar de Engelse heuvels en van Ierse liefde naar Amerikaanse weemoed. Met mooie liedjes en grappige verhalen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden