Michiel Lips (links) en Peter Houthuijzen: "We mikken op iedereen die van een feestje houdt".
Michiel Lips (links) en Peter Houthuijzen: "We mikken op iedereen die van een feestje houdt". (Foto: René Nijhuis)

Nieuw feestcafé voor jong en oud is aanwinst voor horecaplein

Het horecaplein in Duiven is een uitgaansgelegenheid rijker: het Feestcafé. Met ingang van 4 oktober om de week op vrijdag in de vipruimte van Grand Café Bij Welling.

Het Remigiusplein in Duiven heeft de afgelopen jaren een gedaantewisseling ondergaan. Van een 'pleintje-van-niks' tot een plein waar het bruist van de activiteiten. In het pand van cultureel centrum De Ogtent én bij de horecagelegenheden die aan of dichtbij het plein zijn gevestigd, zoals Brasserie een Mooie Dag, Grand Café Bij Welling, restaurant Jules en Café Bij de Buren. Eten en drinken, zeven dagen in de week tot 's avonds laat.

Het Remigiusplein echter ontbeert een café waar jong en oud echt kunnen feesten. Dat vonden ook Peter Houthuijzen van Grand Café Bij Welling en een vriend van hem, Michel Lips. Laatstgenoemde was vroeger eigenaar van Café JY in Zevenaar. Een gelegenheid waar veel mensen uit de Liemers goede herinneringen aan hebben. Toen de twee elkaar een tijd geleden weer spraken, ging het gesprek al snel 'in een bepaalde richting'.

Michel Lips: "Ik heb mijn eigen aannemersbedrijf, maar de horeca blijft kriebelen. Peter en ik zien allebei mogelijkheden voor een echt feestcafé in Duiven, vergelijkbaar met het vroegere Café JY in Zevenaar. We hebben doorgepakt, mede omdat Peter natuurlijk al Grand Café Bij Welling heeft aan het Remigiusplein."

De initiatiefnemers gaan niet over één nacht ijs. De vipruimte van Grand Café Bij Welling is verbouwd. Er is een podium gekomen met een complete dj-uitrusting, nieuwe verlichting, lasers en een achterwand met led-licht. De avonden in het Feestcafé gaan duren tot 03.00 uur en krijgen steeds een thema, bijvoorbeeld après-ski, flügel of Hollandse avond. Toegang vanaf 18 jaar.

Peter Houthuijzen: "We mikken niet alleen op jongeren, maar op iedereen die houdt van een feestje. Dat kunnen ook mensen zijn van middelbare leeftijd of ouderen."

Peter Houthuijzen en Michel Lips hebben hoge verwachtingen van het Feestcafé. Peter: "We beginnen niet zomaar ergens aan. Michel brengt veel ervaring in en we verbouwen de zaal niet voor veel geld als we niet zouden verwachten dat het kansrijk is. Voorlopig zes keer tot het eind van het jaar. Dan kijken we verder. Ik sluit niet uit dat vanaf januari de deuren van het Feestcafé iedere vrijdag open gaan."

De eerste avond in het Feestcafé in Duiven is op vrijdag 4 oktober. Daarna iedere veertien dagen op vrijdag vanaf 20.30 uur. Toegang gratis. Tijdens het feestcafé is het restaurant van Grand Café Bij Welling gewoon geopend.

Meer berichten