Het diamantenpaar Ali en Wim Baarslag kregen ook bezoek en gelukwensen van burgemeester Rik de Lange.
Het diamantenpaar Ali en Wim Baarslag kregen ook bezoek en gelukwensen van burgemeester Rik de Lange. (Foto: René Nijhuis)

'Bolsward' en 'Tilburg' vinden rust in Duiven

Wim Baarslag (84) en Ali Baarslag-Gerkema (83) vierden vorige week hun diamanten huwelijksfeest (60 jaar). Hoe een Brabander uit Tilburg en een Friese deerne uit Bolsward elkaar ooit in Arnhem ontmoetten en rust vonden in Duiven.

In 1997 verhuisden ze van Maarn naar Duiven. Wim Baarslag stopte in dat jaar met zijn baan als boekhouder en ging met pensioen. Dat was een mooi moment om naar Duiven te verkassen. Daar woonde (en woont) een van de zonen van het echtpaar (de andere zoon in Bolivia en de dochter in Drenthe), en zo konden ze mooi op de kleinkinderen passen. Die zijn inmiddels alle vier volwassen, maar Wim en Ali Baarslag wonen nog steeds tot volle tevredenheid aan de Tooropstraat in Duiven. Daar zetten ze zich als vrijwilliger in voor de protestantse kerk en ouderenorganisaties.

Maar hoe kwam destijds de ontmoeting tot stand? Ali: "Wim is op zijn vijftiende van Tilburg naar Arnhem verhuisd vanwege het werk van zijn vader. Ik kom uit een schippersfamilie uit Bolsward. Ik ben op een schip geboren. Arnhem had vroeger een schippersbeurs. We kwamen er veel en vandaar dat ik in die stad kwam te wonen. We hebben elkaar ook bij een jeugdvereniging voor schipperskinderen leren kennen."

Meer berichten