Colum Sands.
Colum Sands.

Colum Sands in De Lantaern

Op zaterdag 19 oktober staat dichter en songwriter Colum Sands op het podium van Muziekcafé De Lantaern in Zevenaar. Aanvang: 20.30 uur. Entree: € 12.50.

Colum Sands wordt beschreven als dichter en als songwriter. Hij heeft een unieke stijl van songs afgewisseld met “storytelling”. Deze kwaliteit om liedjes met verhalen te verweven heeft hem op podia over de hele wereld gebracht: bijvoorbeeld Berlijn, Kopenhagen, Hongkong, Sydney, Jerusalem, Vancouver en Auckland. En in dat rijtje hoort natuurlijk ook de Lantaern in Zevenaar thuis.

Colum is tevens BBC radio presentator en heeft rond de honderd albums geproduceerd met jonge muzikanten en veteranen. Op zijn reizen door de hele wereld kwam hij tot de ontdekking dat zijn songs hem soms al vooruit waren gereisd. Zo worden zijn teksten vertolkt door bijvoorbeeld Ian Mc Intosh en vertaald en gezongen door Gerard van Maasakkers. Sands vestigde zijn reputatie als songwriter als lid van de Sands Family uit het Noord Ierse County Down. Hij wisselt zijn solo carrière af met optreden mijn zijn broers Tommy en Ben en zijn zuster Anne in the Sands Family Band.

Deze avond dus “uncle Colum”, zoals zijn jonge familieleden van “Na Leannai”, die begin dit jaar in de Lantaern waren, hem noemen. Het wordt weer een avond genieten in dit altijd gezellig Muziekcafé, waar de groep vrijwillige medewerkers het publiek van harte welkom heten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden