Vorig jaar scheen zoals gebruikelijk het zonnetje tijdens Duuve te Gek.
Vorig jaar scheen zoals gebruikelijk het zonnetje tijdens Duuve te Gek.

'Duuve te Gek' afgelast, regenverwachting komt uit

Ineens was daar vrijdag het bericht: "'Duuve te Gek' gaat zondag niet door." Een besluit ingegeven door het weersvooruitzicht.

Jarenlang kon je op de laatste zondag van september 'blind' een buitenactiviteit organiseren. Van goed weer was je bijna verzekerd. Tot dit jaar. Niet alleen het vooruitzicht was slecht, de werkelijkheid ook. Grote delen van de zondag kwam de regen met bakken uit de lucht. Waarmee organisator SPOED (Stichting Promotie Organisatie Evenementen Duiven) het gelijk aan haar zijde kreeg. Terecht dat 'Duuve te Gek' werd afgelast. Niet alleen voor jong en oud die de kramen bemensen is het geen lolletje urenlang in de regen te staan, dat geldt ook voor bezoekers. Sterker nog: de ervaring heeft geleerd dat bezoekers het bij buitenactiviteiten massaal laten afweten als het slecht weer is.

Dus een jaartje geen 'Duuve te Gek', de jaarlijkse kennismakings- en ontmoetingsdag, waarop Duivense verenigingen, sportclubs, andere organisaties en kunstenaars zich presenteren zich aan het publiek. Volgend jaar dan maar de achttiende editie. Een dikke kans dat de laatste zondag van september dan gewoon weer een prachtige nazomerdag is.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden