Riet en Geurt de Geest werden ook gelukgewenst door burgemeester Rik de Lange.
Riet en Geurt de Geest werden ook gelukgewenst door burgemeester Rik de Lange. (Foto: René Nijhuis Fotografie)

Briljanten echtpaar (65) zit niet achter de geraniums

Geurt de Geest (85) en Riet de Geest-Wonink (81) vierden op 23 september hun briljanten bruiloftsfeest. Briljant staat voor 65 jaar. Het echtpaar is vast van plan de 70 jaar te halen.

"Ik weet het", zegt Riet, "gezondheid kunt je niet afdwingen. Maar we voelen ons goed en willen graag nog een tijdje door."

Het echtpaar zit bepaald niet achter de spreekwoordelijke geraniums. Iedere zomer trekken ze er nog met de caravan op uit ('We blijven tegenwoordig wel in Nederland') en omdat ze van varen houden, schrijven ze regelmatig in voor boottochtjes over de rivieren.

Zijn wieg stond in Arnhem, die van haar in Utrecht. Ze ontmoetten elkaar in Arnhem en na drie jaar verkering trouwden ze jong: Geurt 20, Riet 16. Het echtpaar heeft vier kinderen, zeven kleinkinderen en zes achterkleinkinderen. Geurt werkte als orthopedisch instrumentmaker. Riet in de textielzaak van haar ouders, die ze later overnam.

Twintig jaar geleden verhuisden ze naar De Maatjes in Duiven omdat het ze in Arnhem te druk werd. Riet: "We hebben het goed hier en we redden ons prima. Ons huis is aangepast met bijvoorbeeld een lift en vloerverwarming. Maar het belangrijkste is dat we nog samen zijn. Daar zijn we iedere dag dankbaar voor."

Meer berichten