Karin Bouwmeister: "Met DOED wil ik op een positieve en gelijkwaardige wijze de belangen behartigen van de inwoners van de gemeente Duiven."
Karin Bouwmeister: "Met DOED wil ik op een positieve en gelijkwaardige wijze de belangen behartigen van de inwoners van de gemeente Duiven." (Foto: René Nijhuis)

Nieuwe politieke partij DOED

Ze werd anderhalf jaar geleden met voorkeurstemmen voor Lokaal Alternatief gekozen in de Duivense gemeenteraad. Nu scheidt Karin Bouwmeister zich af en gaat ze verder als eenpersoonsfractie onder de naam DOED, Duiven Open Eerlijk Democratisch.

Ze heeft het over 'verschillen van inzicht' en wil verder niet het achterste van haar tong laten zien. Lokaal Alternatief en de standpunten van die partij ('Ik heb zelf meegeschreven aan het verkiezingsprogramma') draagt ze ook nog steeds een warm hart toe, benadrukt ze. Maar dan toch deze stap.

Karin Bouwmeister: "Ik ben ambitieus, ik wil meer en ik wil sneller. Ik denk dat ik op eigen kracht sterker ben. Waarschijnlijk is dat het ondernemende dat ik in me hebt."

Na overleg met haar man en kinderen heeft ze besloten dat dit het juiste moment is om alleen verder te gaan. "Ik voel me goed, ik voel me sterk en het uitgangspunt dat je lokale politiek moet bedrijven vanuit een lokale achtergrond, juich ik ook nog steeds toe. Met DOED wil ik op een positieve en gelijkwaardige wijze de belangen behartigen van de inwoners van de gemeente Duiven. Met aan de horizon de verkiezingen van maart 2022. Daar doet DOED zeker aan mee."

Politiek actief
Karin Bouwmeister-Booltink (56) verkocht enkele jaren geleden haar bedrijf, een gordijnenatelier. In plaats daarvan ging ze parttime werken voor haar man, letselschade-expert Mark Bouwmeister, en werd ze politiek actief. Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 stond ze als negende op de lijst van Lokaal Alternatief. De partij haalde zeven zetels, maar op basis van voorkeurstemmen kwam Karin Bouwmeister toch in de raad.

Over haar gebrek aan bestuurlijke ervaring zei ze vorig jaar in deze krant: "Ik ga het wel zien. Ik stap er met open vizier en op een toegankelijke manier in. Ik denk dat ik goed kan luisteren en ik ben gericht op oplossingen. Op basis daarvan hoop ik een toegevoegde waarde te kunnen hebben."

'Lokaal Alternatief begrijpt me'
Karin Bouwmeister snapt als geen ander dat Lokaal Alternatief niet blij is met haar besluit. "Natuurlijk snap ik dat. Maar ze begrijpen me wel en ze hebben me ook succes gewenst. Het is ook echt niet zo dat ik niet in een team kan functioneren. Dat kan ik wel. Er zijn jaren geweest dat ik acht, negen mensen in dienst had. Ook al ben je dan de baas, luisteren hoort er wel bij."

De komende jaren hoopt ze zich te kunnen profileren, onder meer door 'positief samen te werken'. Dat moet zich vervolgens uitbetalen bij de verkiezingen in maart 2022. Karin Bouwmeister: "Twee of drie zetels voor DOED moet dan zeker mogelijk zijn."

Zetelverdeling
Na de afscheiding van Karin Bouwmeister is de zetelverdeling in de Duivense gemeenteraad als volgt: Lokaal Alternatief 6, VVD 3, CDA 3, SP 3, GroenLinks 2, D66 1, Pro Duiven 1, PvdA 1, DOED 1.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden