Hans de Leeuw (links) neemt de cheque in ontvangst van Chris Gradussen van Jumbo Duiven.
Hans de Leeuw (links) neemt de cheque in ontvangst van Chris Gradussen van Jumbo Duiven. (Foto: René Nijhuis)

Cheque Jumbo Duiven voor onderzoek

Hans de Leeuw uit Duiven heeft vorige week uit handen van Chris Gradussen van Jumbo Duiven een cheque van 300 euro in ontvangst genomen voor de Stichting STOPhersentumoren.nl. Een organisatie die onderzoek financiert naar het verbeteren van de genezingskansen van mensen met een hersentumor.

De 300 euro is bijeengebracht door klanten van de twee Jumbo-vestigingen in Duiven. Bij de emballage-automaat voor lege flessen drukten ze op de knop 'doneren' in plaats van op de statiegeldknop.

In supermarkten zie je deze manier van geld inzamelen voor een goed doel steeds vaker. Eigenaar Chris Gradussen van de Jumbo's in Duiven werkt er graag aan mee. "Bij statiegeld op lege flessen gaat het vaak om kleine bedragen. Mensen blijken best bereid dat geld te doneren aan een goed doel. Een voorwaarde voor mij is wel dat het gaat om lokale initiatieven."

In het geval van de inzamelingsactie voor STOPhersentumoren.nl ging het initiatief uit van Hans de Leeuw (36) uit Duiven. Bij Hans werd eind 2016 een hersentumor geconstateerd. Sindsdien werd hij er drie keer aan geopereerd. De tumor is te groot en zit in een te gevaarlijk gebied om helemaal weg te halen. Het gaat nu redelijk goed met hem.

Hans de Leeuw: "Ik zit in de molen. Binnenkort volgt weer een MRI-scan. Gelukkig kan ik redelijk goed functioneren. Alleen met mijn concentratie heb ik moeite en mijn linkerhand heeft last van uitval. Ik werk als steward bij Vitesse en via een re-integratietraject hoop ik weer een baan te vinden. Maar natuurlijk valt zoiets je rauw op je dak. Ik heb een vrouw en drie kinderen. Mijn ziekte heeft ons leven op z'n kop gezet."

Hans de Leeuw is niet van het type dat in de bank hangt. Hij wil bezig blijven. Als klant van Jumbo benaderde hij daarom eigenaar Chris Gradussen met de vraag of hij via de emballage-automaten in zijn supermarkten geld mocht inzamelen voor de Stichting STOPhersentumoren.nl.

Hij werd ingepland en onlangs konden klanten vier weken lang doneren. Met de opbrengst van 300 euro voor het goede doel is hij heel blij. Hans: "Ik vecht voor iedere euro en dan is 300 euro een super mooi bedrag. Mijn dank aan iedereen die heeft gedoneerd."

Inmiddels zijn bij de Jumbo's in Duiven weer andere goede doelen aan de beurt. Chris Gradussen gaat steeds uit van perioden van vier weken. Op de automaten kan het goede doel worden aangeprezen. Chris: "300 euro is een mooie opbrengst. Een beetje het gemiddelde. Het is wel eens minder, maar ook wel eens meer."

Benefietavond
Inmiddels heeft Hans de Leeuw de volgende actie in petto. Op 25 januari 2020 houdt hij een benefietavond voor mensen met een hersentumor in De Ogtent in Duiven.

Wie op enigerlei wijze wil bijdragen kan contact opnemen met Hans, email: hanzy.deleeuw@gmail.com. Het donatieplatform van de Stichting STOPhersentumoren.nl is www.stophet.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden