Het pand van de familie Hooyman waar nu de Jumbo-supermarkt is gevestigd.
Het pand van de familie Hooyman waar nu de Jumbo-supermarkt is gevestigd.

Hooyman verkoopt pand op hoek Rijksweg/Pastoriestraat

Op de plek waar nu Jumbo zit op de hoek van de Rijksweg en de Pastoriestraat in Duiven, werd Huub Hooyman 62 jaar geleden geboren. Onlangs verkocht hij het pand aan Strada Vastgoed Duiven B.V.

Hoe lang de hoek Rijksweg/Pastoriestraat in bezit is geweest van de familie Hooyman durft Huub Hooyman niet te zeggen. "Maar het kan maar zo 200 jaar zijn geweest. Mijn grootouders hadden er een kruidenierswinkel met een bakkerij, die later door mijn ouders is voortgezet. Zelf ben ik in 1978 in de zaak gekomen. Toen was het al een Centra-supermarkt. Later werd het een C1000 en in 2013 heb ik de exploitatie verkocht aan Jumbo."

Huub Hooyman ging zelf op zoek naar een koper voor het pand. "Ik wilde er wel vanaf. Rialto bleek geïnteresseerd en relatief vlot, in ruim een jaar, hebben we de onderhandelingen kunnen afronden."

Het geboortehuis van Huub Hooyman werd al in 1962/1963 gesloopt, waarna de basis van het pand dat er nu staat werd gebouwd. Uitbreidingen volgden in 1978 en 1993. Hooyman kent de plannen van Rialto niet, maar Jumbo hoeft zich volgens hem voorlopig geen zorgen te maken. "Het huurcontract is mee overgegaan. Dat loopt tot 1 juli 2022."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden