Bij garage Vos presenteerde Maarten van der Geest aan de omwonenden zijn kunstwerk voor de rotonde.
Bij garage Vos presenteerde Maarten van der Geest aan de omwonenden zijn kunstwerk voor de rotonde. (Foto: René Nijhuis)

Bewoners enthousiast over kunstwerk

De bewoners van wooncomplex Duvestaete reageerden onlangs tijdens een gezellige bijeenkomst bij Autobedrijf Vos enthousiast op het initiatief van de Duivense beeldend kunstenaar Maarten van der Geest om een kunstwerk te bouwen op de rotonde bij de kruising van de Rijksweg en de Burgemeester Van Dorth tot Medlerstraat in Duiven.

Zijn plan om het kunstwerk 'Levenslijn' te plaatsen wordt omarmd door de bewoners die vanuit hun appartementen uitkijken op de Paul Verhoef-rotonde. Vooral de gedachte achter het kunstwerk en de vrolijke kleuren spreken de bewoners aan.

Ook Herman Nierkens van de wijkraad Duiven West is enthousiast: "De mensen in Duiven West willen graag meer kleur in de wijk. Naast meer groen en bloemen zou dit kunstwerk een mooie invulling kunnen zijn."

Het kunstwerk bestaat uit een stalen constructie in de vorm van de skyline van een dorp met een toegangspoort, want op deze plek heeft vroeger een tolpoort gestaan. Deze 'Levenslijn' staat symbool voor de verbinding tussen de inwoners van Duiven, Groessen en Loo.

Op de constructie worden maximaal acht gekleurde objecten geplaatst. Het ontwerp van deze objecten wordt gebaseerd op thema's die volgens inwoners kenmerkend zijn voor Duiven, Groessen en Loo. Daarvoor legt kunstenaar Maarten van der Geest contact met buurtbewoners, verenigingen en organisaties. Zodra de thema's bekend zijn worden circa 400 basisschoolleerlingen uitgenodigd om van deze thema's een tekening te maken. Op basis hiervan zal Van der Geest de objecten vervaardigen.

Op dit moment verkent de Duivenaar diverse mogelijkheden om het kunstwerk te financieren: "Alleen met sponsoring door ondernemers, donaties van particulieren en een subsidie van de provincie Gelderland kan het kunstwerk er komen. In november start een inzamelingsactie onder ondernemers in Duiven, Groessen en Loo. Inmiddels zijn er al toezeggingen gedaan waardoor mijn vertrouwen is gegroeid dat het kunstwerk er daadwerkelijk komt."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden