Pigeons 1 wint derby tegen Basketiers

Zaterdag 12 oktober was het tijd voor de derby tegen Basketiers heren uit Zevenaar. Met de komst van Wesley Lenting heet coach Imming ervoor gezorgd dat 'oud' gediende Lenting weer terug is op de oude nest.

Slechts met één week voorbereiding besloot Lenting om weer zijn rol op de 1 te vervullen voor Pigeons. De snelle Max Hurenkamp begon op de 2, ervaren Jeroen Helder op de 3, enthousiaste Casper Blok op de 4 en sterke Melvin Pryor op de 5. Pigeons begon rustig aan de eerste helft. Basketiers stond in een zone waar Pigeons goed op anticipeerde en zo veel open schoten creëerde.
Basketiers ging de rust in met een stand van 14-35 in het voordeel van Pigeons. Coach Imming wou dat er meer druk werd gezet op de bal om zo turnovers te forceren en makkelijkere scores te krijgen. De mannen uit Duiven slaagde er gezamenlijk in om de wedstrijd met ruime cijfers te winnen, eindstand 25-63. Lenting behaalde in zijn debuut 12 punten en bewees daarmee weer van waarde te zijn voor Pigeons.

Scores: Casper Blok 2 pt, Max Hurenkamp 10 pt, Dylan Sanders 4 pt, Max Lowenthal 2 pt, Jeroen Helder 10 pt, Niels Schmitz 2 pt, Jonathan Paans 8 pt, Melvin Pryor 8 pt, Dany Reyes 5 pt, Welsey Lenting 12 pt.

Met deze zege staat Pigeons momenteel op de 2e plek. Met voldoende leerpunten is Imming ervan overtuigd dat het eerste van Pigeons de 1e plek over zal gaan nemen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden