Michel Lips aan de achterzijde van het gerenoveerde pand met de serre en daarop het balkon.
Michel Lips aan de achterzijde van het gerenoveerde pand met de serre en daarop het balkon. (Foto: René Nijhuis)

Pastorie aan Rijksweg in oude glorie hersteld

Voor monumentale gebouwen moet je niet in Duiven zijn. Daarom kun je maar beter zuinig zijn op de weinige oude gebouwen die het dorp heeft.

In dat kader mag het een mooi succes worden genoemd dat de voormalige pastorie aan de Rijksweg (naast de Jumbo, gebouwd in 1867) in oude glorie is hersteld. Lips Aannemersbedrijf uit Groessen heeft de klus geklaard. Eigenaar Michel Lips is trots op het resultaat. "Het ziet er weer piekfijn uit."

Het heeft lang geduurd, geeft Michel Lips toe, maar daar is een reden voor. "We hebben het over een monument. Alles moet worden overlegd met monumentenzorg van de gemeente. Tot aan de deurklinken aan toe. Dat kost tijd."

Het meeste werk was het herstellen van de serre aan de achterzijde. Michel: "Die was compleet verrot. Eigenlijk kun je stellen dat die serre helemaal nieuw is opgebouwd. Tot in detail zoals het vroeger was, maar wel volgens de normen van vandaag. Op oude foto's zagen we dat er een balkon op hoort. Ook dat hebben we teruggebracht."

Minder in het zicht, maar voor de bouwers van Lips ook heel speciaal, was het opknappen van de zolderverdieping. Onder de bijzondere kapconstructie van het pand zijn nu twee prachtige kantoorruimten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden