Werner Willems (rechts) bij Geron Hugen in de Julianastraat, die het afdak bij zijn woning beschikbaar heeft gesteld voor het AED-toestel.
Werner Willems (rechts) bij Geron Hugen in de Julianastraat, die het afdak bij zijn woning beschikbaar heeft gesteld voor het AED-toestel.

AED-netwerk Duiven plaatst 48e toestel in Julianastraat

En dat is 48. Het AED-netwerk gemeente Duiven telt inmiddels bijna vijftig automatische externe defibrillators. Hartstarters die kunnen worden gebruikt bij mensen van wie de rikketik tot stilstand komt.

De 48e en voorlopig laatste AED die is geplaatst, hangt op het adres Julianastraat 2. Bewoner Geron Hugen reageerde op een oproep op Facebook. Voorzitter Werner Willems van het netwerk: "We hadden meer aanvragen, maar zoals altijd hebben we gekeken naar de dichtheid. Duiven-Noord kwam het meest in aanmerking en het is mooi dat Geron de AED onder een afdak bij zijn huis wil hebben. Het toestel is daar 24/7 voor iedereen te gebruiken."

Met 48 AED's verplaatst de aandacht van het netwerk zich langzamerhand van de toestellen naar vrijwilligers. Werner: "De dichtheid van het netwerk kan altijd beter, maar we mogen inderdaad heel tevreden zijn met zoals het nu is. Ook het aantal vrijwilligers uit de gemeente Duiven dat zich heeft aangemeld bij hartslagnu.nl is aanzienlijk, 550 om precies te zijn. Toch willen we op die vrijwilligers meer gaan inzetten. Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen kijken op ons website aed-duiven.nl. Het volgen van een cursus bij Bosman Opleidingen is gratis."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden