Met Wereldwijs op bezoek bij de brandweer.
Met Wereldwijs op bezoek bij de brandweer.

Nieuwste pijler Wereldwijs van kinderopvang Zonnekinderen

Het activiteitenaanbod van Zonnekinderen is gestoeld op de pijlers Sport, Cultuur, Natuur & Avontuur en Multimedia. Daar is nu de nieuwe pijler Wereldwijs aan toegevoegd. Wereldwijs staat voor beleven, ervaren en ontdekken. Kinderen (vanaf 9 jaar) die naar de buitenschoolse opvang van Zonnekinderen gaan op bezoek bij bedrijven of maatschappelijke organisaties om te zien hoe het er daar aan toe gaat.

De doelstelling van onze nieuwe pijler is kinderen helpen zich bewust te maken van de wereld om hen heen, de maatschappij en alle partijen die daar een rol in spelen. Tevens leren zij over verantwoordelijkheid en hoe respect te hebben voor zichzelf en elkaar. Bij een bezoek aan een bedrijf of maatschappelijke organisatie kunnen kinderen al hun vragen stellen om te ontdekken hoe het er aan toe gaat in een bedrijf, welke werkzaamheden er zijn en welke eigenschappen je er voor nodig hebt.

Samen kunnen we meer
Uniek aan Wereldwijs is dat we actief bedrijven en maatschappelijke instellingen betrekken bij de totstandkoming van het activiteitenaanbod. Het kan heel verfrissend zijn om kinderen mee te laten denken over vraagstukken binnen een organisatie. Zij denken in oplossingen en laten zich niet weerhouden door beren op de weg. Dit levert vaak verrassende ideeën en oplossingen op.

Kent u een interessant bedrijf om te bezoeken? Een maatschappelijke instelling waar kinderen ontzettend veel kunnen leren? Neem dan contact op met Job Lintsen, Wereldwijscoach: j.lintsen@zonnekinderen.nl.

Over Zonnekinderen
Kinderopvang Zonnekinderen is een middelgrote kinderopvang organisatie in de Liemers, Lingewaard en Achterhoek. Ons serviceburo is gevestigd in Zevenaar. Binnen Zonnekinderen is ieder kind het stralend middelpunt! Dit betekent dat we ieder kind als individu de mogelijkheid bieden zich in zijn of haar eigen tempo te ontwikkelen in een veilige en vertrouwde omgeving. Kijk voor meer informatie op onze website: www.zonnekinderen.nl of op onze Facebookpagina.

Meer berichten