De genomineerden voor de Duivense ondernemersprijzen van 2018.
De genomineerden voor de Duivense ondernemersprijzen van 2018. (Foto: Walter Verwaal)

Kandidaten ondernemersprijzen bekend

Acht lokale ondernemers zijn genomineerd voor de Duivense ondernemersprijzen van 2019. De prijzen zijn bedoeld om het ondernemerschap in de gemeente Duiven te promoten. De organisatie is in handen van MKB Duiven.

De vijf geselecteerden voor de Rabobank De Liemers Duivense ondernemer van 2019 zijn Ischa Vermeulen van Bouwbedrijf Vermeulen, Marco en Mirjam Roordink van Roordink Snijheesters, Maarten Hettinga van Viavisual ledschermen, Henk en Danielle Vuulink van kaasmakerij De Kaastobbe en Joost Wassink van ACDE Nederland sloopmachines.

Voor de Spiegel & Reflex Duivense starter van 2019 zijn er drie kandidaten: Leo Hu en Seetjang Yu van cafetaria/lunchroom 't Bakhuus, Josko Koelemeijer van sportinstituut Vitality Sports en Jan Brons en Eduard Poirrie van Car Service Duiven.

Twee jury's bepalen wie de winnaars worden. De criteria die daarbij worden gehanteerd zijn door de leden van MKB Duiven vastgesteld.

De prijzen worden uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie van MKB Duiven, die op donderdag 9 januari wordt gehouden.

De winnaars ontvangen een kunstwerk van de hand van de Duivense kunstenaars Will Schropp en Maarten van der Geest. De beste starter krijgt tevens een coachingstraject ter waarde van 1500 euro aangeboden van sponsor Spiegel & Reflex. RTV Favoriet zendt van de winnaars één maand reclamespotjes uit.

De prijs voor de Duivense ondernemer van het jaar werd in 2004 in het leven geroepen. De eerste winnaars waren de broers Peter, Theo en Joop Jansen van Jansen landbouwmechanisatiebedrijf. In 2018 ging de eretitel naar Ronald Gerressen van Ronald Gerressen Totaal Vastgoedonderhoud.

De prijs voor de beste starter werd in 2007 voor het eerst toegekend aan Noor en Ruud Driessen van Blitz-zy damesmode. Vorig jaar werden Femke Baas en Johannes Swart van dansschool Swabaa Movements uitverkoren. Voor de startersprijs komen ondernemers in aanmelding die hun bedrijf nog geen drie jaar runnen.

Meer berichten