Burgemeester Rik de Lange bracht een mooie bos bloemen mee toen hij Lenie en Johan Mientjes kwam feliciteren met hun 60-jarig huwelijk.
Burgemeester Rik de Lange bracht een mooie bos bloemen mee toen hij Lenie en Johan Mientjes kwam feliciteren met hun 60-jarig huwelijk.

Van 'naoorlogse pubers' tot diamanten bruidspaar

Ooit waren ze 'naoorlogse pubers', zoals Lenie Mientjes-Van Minderhout het noemt. Zij, geboren in Brabant, en haar man Johan, een Arnhemmer. Nu zijn ze 81 en 84 en wonen Lenie en Johan in Duiven. Op 13 oktober waren ze 60 jaar getrouwd.

Dertig jaar geleden, na de pensionering van Johan Mientjes, verhuisden ze naar de Golden Delicious en daar gaan ze nooit meer weg, kondigt Lenie aan. "Nou ja, ooit wel, tussen zes planken. We hebben het naar ons zin hier. Alle vrienden en kennissen in de buurt en het dorp heeft een fijne sfeer."

In de buurt, 'om de hoek', woont ook de oudste dochter van het diamanten bruidspaar. De jongste dochter woont ook dichtbij, in Arnhem. Samen hebben ze zeven kinderen, de kleinkinderen van Lenie en Johan. Er zijn ook al twee achterkleinkinderen. Lenie: "Zelf springen we niet meer over de heg, maar de kleinkinderen en achterkleinkinderen zorgen voor jeugdigheid in huis. Daar genieten we van."

Johan Mientjes werkte kort voor de gemeente Arnhem en lang (35 jaar) bij Shell. Het echtpaar bewoonde de voormalige depotwoning bij het terrein op de hoek van de Westervoortsedijk en de Driepoortenweg in Arnhem. Lenie Mientjes had jarenlang haar eigen zaakje, een fourniturenwinkel op de Geitenkamp in Arnhem.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden