Foto: René Nijhuis

Roefeldag verplaatst naar 13 juni

Had Roefelcomité Duiven net de datum voor de Roefeldag van volgend jaar vastgesteld, wordt de kermis verplaatst door de gemeente. Beroering alom. "Gewoon vervelend", zegt voorzitter Gerard van Ham van het Roefelcomité. "We houden bij het bepalen van de datum rekening met andere evenementen en zeker met de kermis. Vanwege het feit dat we van dezelfde locatie gebruikmaken. De kermis zou begin juni worden gehouden, vandaar dat wij op 27 juni waren uitgekomen."

Maar toen verplaatste de gemeente de kermis, vanwege de beschikbaarheid van de exploitanten, uitgerekend naar het laatste weekend van juni. Met de mededeling dat de combinatie met de Roefeldag niet als een probleem wordt gezien. Daar denkt Gerard van Ham anders over. "Wij zien dat niet zitten. We zetten 32 bussen in voor het vervoer van de 950 kinderen en dat willen we op een veilige manier doen. Dus zonder extra drukte vanwege de kermis."

De Roefeldag is nu verplaatst van 27 juni naar 13 juni 2020. Van Ham: "Gelukkig zitten we nog in een vroeg stadium. We passen onze planning aan en hopen dat de meewerkende bedrijven dat ook doen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden