Deze artist impression geeft weer hoe het kunstwerk op de Paul Verhoef-rotonde eruit zou kunnen zien.
Deze artist impression geeft weer hoe het kunstwerk op de Paul Verhoef-rotonde eruit zou kunnen zien. (Foto: Bob Kern, Wisp Design)

Stuur ideeën in voor kunstwerk

Kunstenaar Maarten van der Geest wil in samenspraak met de inwoners van gemeente Duiven invulling geven aan het ontwerp dat hij heeft gemaakt voor het kunstwerk, dat over een half jaar geplaatst zou kunnen worden op de rotonde van de Rijksweg en de Burgemeester Van Dorth tot Medlerstraat.

Het kunstwerk bestaat uit een stalen buizenconstructie in de vorm van de skyline / levenslijn van Duiven met daarin ook opgenomen een toegangspoort, want op deze plek heeft vroeger een tolpoort gestaan. Vanwege dit historische feit wordt het kunstwerk inmiddels ´Poort van Duiven´ genoemd.

Op de buizenconstructie worden maximaal acht gekleurde sculpturen geplaatst. Elke sculptuur wordt gemaakt op basis van een kenmerk voor de samenleving in Duiven, Groessen en Loo. Van der Geest heeft al diverse buurtbewoners, verenigingen en organisaties gesproken om hierover mee te denken.

Wat kenmerkend is voor Duiven wordt ook aan de bevolking gevraagd. Inwoners kunnen hun ideeën mailen naar info@maartenvandergeest.nl.

Op basis van alle verzamelde ideeën worden acht kenmerken uitgekozen. Zodra die bekend zijn, mogen circa 500 basisschoolleerlingen over een bepaald kenmerk een tekening maken waarop het ontwerp van de sculpturen wordt gebaseerd.

Meer berichten