Een foto gemaakt tijdens de intocht van Sinterklaas in Duiven vorig jaar.
Een foto gemaakt tijdens de intocht van Sinterklaas in Duiven vorig jaar.

Duiven haalt Sinterklaas in op zaterdag 16 november

Kerstshows zijn al aan de orde van de dag, maar laten we het kinderfeest Sinterklaas niet vergeten. In Duiven wordt de goedheiligman op zaterdag 16 november ingehaald.

Die dag rond 14.15 uur wordt Sinterklaas op het Remigiusplein welkom geheten door burgemeester Rik de Lange. Een uur eerder al verzamelt het gezelschap zich bij basisschool De Wereldwijzer aan de Goudenregenstraat 1. Van daar gaat het naar verzorgingshuis Thuvine, waar vendeliers van Schutterij Onderling Genoegen een show verzorgen. Op het Remigiusplein worden kleurplaten uitgedeeld, waarmee kinderen kans maken op prijzen. In de Elshofpassage is bovendien de 'slaapkamer van Sinterklaas' ingericht. Daar kunnen kinderen knutselen, hun kleurplaten inleveren en hun schoen zetten. Voor het vullen van die schoenen heeft Sinterklaas samenwerking gezocht met Albert Heyn. De 'slaapkamer' is in de periode van 16 november tot 5 december geopend op woensdagmiddagen, zaterdagen en koopzondag 24 november.

Het scheelde weinig of de intocht was niet doorgegaan. Het aantal vrijwilligers was ontoereikend. Dankzij een laatste inspanning van Stichting Lots of Fun, in samenwerking met Onderling Genoegen, werd dat doemscenario voorkomen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden