TeamAlert voerde onlangs het project Go-MONO uit op het Candea College.
TeamAlert voerde onlangs het project Go-MONO uit op het Candea College.

Voorlichting verbod smartphone

Duivense jongeren zijn voorgelicht over het verbod op smartphonegebruik op de fiets. TeamAlert voerde vorige week vrijdag het project Go-MONO uit op het Candea College. Het project motiveert jongeren om MONO deel te nemen aan het verkeer.

"Door Go-MONO zorgen we ervoor dat jongeren het normaal vinden om MONO, ongestoord onderweg, op de fiets te zijn," aldus directeur-bestuurder Maartje Burghgraef.

Het verbod ging 1 juli in. Mobiele elektronische apparaten mogen niet meer worden vastgehouden op de fiets. De boete bedraagt 95 euro. Veel automobilisten, fietsers en voetgangers zijn namelijk in het verkeer bezig met allerlei activiteiten die hen afleiden, zoals luisteren naar muziek, bellen of appen. 74% van de fietsers tussen 18 tot 24 jaar gebruikt zijn of haar smartphone op de fiets.

Gedurende het project beantwoorden de jongeren verschillende dilemma's over smartphonegebruik in het verkeer. Op deze wijze wordt de heersende norm in de groep blootgelegd. Om het kennisniveau van de jongeren te verhogen, stelt TeamAlert quizvragen over de gevolgen van smartphonegebruik. Aan het eind van de quiz wordt aan de jongeren gevraagd om de smartphone in MONO-stand te zetten en overtuigt TeamAlert hen om deze MONO-stand bij anderen ook in te stellen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden