Popkoor Repeat wint Balk Topfestival in Rotterdam.
Popkoor Repeat wint Balk Topfestival in Rotterdam. (Foto: Tom Harder)

Popkoor Repeat winnaar Balk Topfestival

Het Duivense popkoor Repeat mocht zaterdag 9 november jl. uitkomen in de hoogste klasse van het tweejaarlijkse Balk Topfestival in De Doelen in Rotterdam. In de TOPklasse grote koren strijden koren met minimaal dertig zangers en zangeressen om de felbegeerde titel. Want wie de bokaal mee naar huis neemt mag zichzelf beste koor van Nederland noemen.

Nadat Repeat in 2017 in de 1e Klasse grote koren de titel pakte, werd het koor direct geplaatst voor de TOPklasse 2019. Met een gevarieerd programma van Nederlandstalige en Engelse popsongs wist het koor de jury en het publiek te raken. De serene setting qua choreo en kleurstelling op het podium kwam uit de koker van Richard Sprokkereef, de vaste regisseur van Repeat. Twee van de vijf nummers zijn door dirigente Juliette Dumoré zelf gearrangeerd en dus helemaal op maat gemaakt voor het koor. Dat was in de zaal goed te horen. Het koor begon met een lieflijke versie van Maan's 'Jij bent de liefde', daarna volgde een stevige versie van 'The show must go on' van Queen. Absolute topper qua zang en visuals was Hymne, een zevenstemmig a capella arrangement over de invloed van digitale media op het leven. De uitvoering van Repeat zorgde voor een zinderende sfeer in de zaal.

Repeat trad voor het eerst op met piano begeleiding van de jonge maar zeer talentvolle pianist Jesjha van Noort. Met de TOPklasse bokaal op zak keerde Repeat zaterdagavond laat terug naar de Liemers. Veel tijd om stil te staan bij deze uitmuntende prestatie is er alleen niet, want over een ruime maand staat het koor met een avondvullend kerstprogramma in Het Musiater in Zevenaar. Dus komende week wordt er gewoon weer hard gerepeteerd.

Wilt u popkoor Repeat zelf horen en zien? Kaarten voor de kerstvoorstelling op 20 en 21 december a.s. zijn te bestellen via Kunstwerk Het Musiater of via de site www.popkoorrepeat.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden