De matches tussen de bedrijven en verenigingen worden vastgelegd door de notarissen.
De matches tussen de bedrijven en verenigingen worden vastgelegd door de notarissen. (Foto: Jacques Kok Fotografie)

Beursvloer de Liemers: meedoen kost niets en levert altijd iets op

Op 18 november handelen verenigingen, stichtingen en bedrijven een uur lang in vraag en aanbod op Beursvloer de Liemers. Geld is taboe op deze beurs. Maatschappelijke organisaties mogen de aanwezige bedrijven alleen vragen om menskracht, spullen of advies.

Dit jaar is de beursvloer van 16.30 uur tot 18.30 uur in ontmoetingscentrum De Stek in het nieuwe onderkomen van KerkvoorNu aan de Rijksweg in Duiven.

Ruim zestig deelnemers meldden zich al aan voor de Beursvloer. Het aanbod van de deelnemende bedrijven varieert van het gebruik van voertuigen, websiteontwikkeling en helpende handen tot financieel- of juridisch advies. De aangemelde maatschappelijke organisaties vragen bijvoorbeeld om opslag- of werkruimte, ondersteuning bij het opzetten van websites, (bouw)materialen, catering en hulp bij het oprichten van een stichting.

Als vraag en aanbod elkaar tijdens de beursvloer vinden leggen de notariskantoren NOTDW en Laarberg de afspraken vast over de aangeboden hulp en de kleine tegenprestatie van de vrager.

Vorige beursvloeredities leverden gemiddeld elke minuut een match op. Dit jaar hopen de beursorganisatoren Liemerse Uitdaging en welzijnsorganisaties Welcom, Caleidoz en Mikado dit aantal te overtreffen.

"Meedoen aan de Beursvloer levert altijd iets op. Bijvoorbeeld concrete hulp, nieuwe contacten of gewoon een goed gevoel", vertelt manager Audrey Jeurissen van de Liemerse Uitdaging. "Bedrijven kunnen op een laagdrempelige manier maatschappelijk betrokken ondernemen. Maatschappelijke organisaties boren netwerken aan, die ze misschien helemaal niet kenden. Verbinden is hier het sleutelwoord. Jong en oud ontmoet elkaar. Leerlingen van het Candea College ondersteunen ons bijvoorbeeld bij de ontvangst, de garderobe en het serveren van de gratis hapjes en drankjes. Dansschool Swabaa Movements verzorgt de opening."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden