The Furey's
The Furey's

The Fureys komen weer naar De Lantaern

Op 30 november staat de Ierse folkgroep The Fureys weer in Muziekcafé De Lantaern in Zevenaar. Zij zingen en spelen snelle Ierse liedjes, mooie ballads en prachtige emotionele nummers. Volgens kenners wordt dit een avond om nooit te vergeten. Aanvang: 20.30 uur. Entree: € 20,--.

De legendarische band The Fureys is één van de oudste en bekendste folkgroepen uit Ierland. Dit jaar bestaat de band 41 jaar en dat vieren ze met een uitgebreide tournee waarmee ze ook De Lantaern zullen aandoen.

De band, die bij oprichting bestond uit de vier broers Eddie, Paul, George, Finbar Furey en Davey Arthur heeft tientallen albums uitgebracht en stond in verschillende landen in de singles- en albumlijsten. Hits als When You Are Sweet Sixteen, The Green Fields of France,The Lonesome Boatman, I Will Love You en The Red Rose Café komen tijdens de show uiteraard voorbij.

In de loop der jaren hebben er verschillende bezettingswisselingen plaatsgevonden. Eddie en George Furey zijn de overgebleven leden. Ze zingen, spelen gitaar, mandoline, banjo, bodran en laten zich bijstaan door de doorgewinterde kroegmuzikanten Camillus Hiney (accordeon, fluit), Tony Murray (bas) en Pio Ryan (banjo).

The Fureys ademen hun thuisland: muzikaal brengt de band traditionals, balades en jiggles op merendeel oorspronkelijke en akoestische instrumenten. Ook de anekdotes in onvervalst dialect brengen de bezoeker naar het zo geliefde Ierland. Een concert van The Furey’s is er eentje om nooit te vergeten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden