Hoe leuk is dat? Je kunt zomaar gaan varen met Sinterklaas en zijn Pieten!
Hoe leuk is dat? Je kunt zomaar gaan varen met Sinterklaas en zijn Pieten!

Varen met Sint en zijn Pieten

Op zondag 17 november heb je de kans om samen met de Sint en zijn Pieten mee te varen op Pakjesboot 21. Deze boot uit de vloot van de goedheiligman legt voor de eerste keer de dag na de intocht aan in Doesburg.

Naast Sinterklaas zijn er op elke vaart tal van Pieten aan boord. De diversiteit van de Pieten is groot. Zo zijn er bakpieten die de kinderen helpen met Pepernoten maken en spelen ze nog een potje pepernotenbingo tussendoor. DJ- en danspieten die zorgen dat de kinderen de voetjes van de vloer dansen, wegwijs pieten en uiteraard hoofdpiet. De kinderen wisselen drie keer van ruimte om na afloop hun zelf gemaakte pepernoten en een vaardiploma in ontvangst te nemen. De pepernoten worden afgebakken in de keuken van de boot waardoor de heerlijke geur op de hele boot te ruiken is. Uiteraard is er een ontmoeting met Sinterklaas waarbij de gelegenheid is om met hem op de foto te gaan.

De boot gaat uiteraard ongeveer anderhalf uur varen dat een extra beleving toe zal voegen aan deze bijzondere ervaring voor jong en oud. Alle actuele informatie is te vinden op varenmetdesint.nl We stappen op aan de IJsselkade waar je de boot niet kunt missen. Op 23 en 24 november vaart de boot vanuit Nijmegen en op 30 november en 1 december zal de Sint Arnhem bezoeken met zijn gevolg.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden