Locoburgemeester Ineke Knuiman (achteraan in het midden) en de leerlingen van basisschool De Wereldwijzer, met wie ze in het gemeentehuis ontbeet.
Locoburgemeester Ineke Knuiman (achteraan in het midden) en de leerlingen van basisschool De Wereldwijzer, met wie ze in het gemeentehuis ontbeet.

Locoburgemeester Knuiman ontbijt samen met leerlingen

Vorige week werd voor de zeventiende keer het Nationaal Schoolontbijt gehouden. In 275 gemeenten is het Burgemeestersontbijt daar onderdeel van. Ook in Duiven.

Waarom zou je ontbijten? Daar zijn volgens het Voedingscentrum en andere betrokken organisaties minstens vijf goede redenen voor. Ontbijten geeft energie, ontbijten zorgt voor voedingsstoffen, ontbijten helpt bij de stoelgang, ontbijten houdt je gezond en (samen) ontbijten is lekker en gezellig.

Ongeveer een half miljoen kinderen van 2.750 basisscholen in heel Nederland deden dit jaar mee aan het Nationaal Schoolontbijt. In Duiven ook De Wereldwijzer. 22 leerlingen uit de groepen 6 en 7 van de school togen naar het gemeentehuis om daar samen met locoburgemeester Ineke Knuiman te ontbijten.

Het thema van de ontbijtweek ('Neem tijd voor je ontbijt!') werd in praktijk gebracht. Ineke Knuiman maakte uitgebreid tijd voor de kinderen. Zo werd er niet alleen lekker gegeten, maar ook gezellig gepraat. Aan het eind betaalde Ineke Knuiman haar ontbijt symbolisch met een donatie aan Het Vergeten Kind. Deze stichting is dit jaar het goede doel dat is gekoppeld aan het Nationaal Schoolontbijt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden