Het Deurdreiers-podium bij Gieling zaterdagavond (vlnr): Geert Smits, Ralf Diesvelt, Kristy Leenders, Prins Thijs de 1e, Adjudant Jelle, Carla Hakvoort, Willy Driessen en Marcel Willemsen.
Het Deurdreiers-podium bij Gieling zaterdagavond (vlnr): Geert Smits, Ralf Diesvelt, Kristy Leenders, Prins Thijs de 1e, Adjudant Jelle, Carla Hakvoort, Willy Driessen en Marcel Willemsen. (Foto: Eddy de Wild)

Deurdreiers carnavalsjaar in met Prins Thijs de 1e

De 'elfde van de elfde' is traditioneel de aftrap van het carnavalsseizoen. Dat betekent dat nieuwe prinsen worden geïnstalleerd. Bij De Deurdreiers is Thijs Steentjes de nieuwe prins. Hij wordt geassisteerd door adjudant Jelle Roordink.

De twee nemen het over van Prins Roland (Vedder) de 1e en Adjudant Ralph Meijer. Die namen afscheid en werden door hun vrienden en buren afgevoerd in een badje, gehuld in badjassen. Een aftocht die verwees naar hun pronkoptreden 'De badjassen', waarmee ze jarenlang succes hadden.

Meer nog dan in het teken van het afscheid stond een sfeervol aangeklede feestburcht Gieling in Groessen op zaterdag 9 november in het teken van de nieuwkomers Prins Thijs de 1e en Adjudant Jelle. Het duo stapte gezamenlijk uit hun prinsenburcht en onthulde wat wel 'het best bewaarde geheim van Groessen' wordt genoemd. Hun leus voor het carnavalsjaar is: 'Lekker nemme, wi-j zun niet te temmen!'

De jeugd beleefde zaterdagmiddag in jongerensoos Rinoceros hun eigen prinswisseling. Afscheid werd genomen van Prins Nathan Vedder en Prinses Lotte Wilting. De nieuwe jeugdprins is Dani Stokman en de nieuwe jeugdprinses Jackie Gieling. Het presidentschap gaat ingevuld worden door Catharina de Jong.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden