Edwin Tunnissen en José van Leuven.
Edwin Tunnissen en José van Leuven.

Pentekening van gemeente Duiven

José van Leuven uit Duiven heeft een gave: ze kan prachtige pentekeningen, krijtbordtekeningen en wandtekeningen maken. Dat doet ze onder meer in de vorm van menuborden voor restaurants, waaronder Brasserie Een Mooie Dag in Duiven.

Aan dat restaurant heeft ze de tekening die ze heeft gemaakt van de plattegrond van de gemeente Duiven met daarop de drie kerken van de dorpen, recent aangeboden. José: "De kerken gaan sluiten en daar is een hoop rond te doen. Daarom had ik die uitgekozen voor mijn tekening. Ik had hem gemaakt om te verkopen tijdens 'Duuve te Gek', maar die manifestatie werd afgelast. Ik heb de tekening nu aan Edwin Tunnissen van de brasserie geschonken. Hij gaat hem ophangen in zijn restaurant." 

Core business van José van Leuven is het maken van interieurontwerpen en het geven van kleuradviezen met haar bedrijf JvL-ontwerp. Tekenen ziet ze als een 'leuke, aanvullende hobby'. "Ik heb onlangs ook een wandtekening gemaakt in de kantine van een transportbedrijf. Daar knapt zo'n ruimte enorm van op, al zeg ik het zelf."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden