De commissie duurzaamheid van MKB Duiven. V.l.n.r.; Peter van Iersel, Roland Mattijssen, Peggy Blaauw en Jeroen Willems. Op de foto ontbreekt Michele Cotugno.
De commissie duurzaamheid van MKB Duiven. V.l.n.r.; Peter van Iersel, Roland Mattijssen, Peggy Blaauw en Jeroen Willems. Op de foto ontbreekt Michele Cotugno. (Foto: Walter Verwaal)

'Duurzaamste school van Duiven'

Zonnepanelen op het dak, alleen nog maar ledlampen, meer groen en minder tegels op het schoolplein en liefst helemaal geen afval meer. Het zijn zomaar wat ideeën van leerlingen van basisschool Het Veer om hun school de duurzaamste school van Duiven te maken. Iedere inwoner van Duiven wordt gevraagd mee te denken en mee te helpen.

Om de duurzaamste school van Duiven te worden, heeft Het Veer de hulp ingeroepen van de commissie duurzaamheid van MKB Duiven. Die commissie wil in Duiven bijdragen aan het landelijk streven naar halvering van de CO2-uitstoot in 2030. "We hebben ervoor gekozen om te beginnen met een mooi, overzichtelijk project, namelijk het verduurzamen van Het Veer. Als dat lukt, ontstaat enthousiasme om meer projecten te doen", zegt commissievoorzitter Jeroen Willems. Volgens Willems, directeur van een technisch adviesbureau, is er veel te winnen door een betere afvalscheiding en een duurzamere energieopwekking.

De leden van MKB Duiven hebben al het verzoek gekregen om kennis, diensten, producten en creativiteit in te brengen. Maar de commissie hoopt dat ook de overige inwoners hun schouders onder het project willen zetten. Daarom is er dinsdag 26 november een infobijeenkomst in basisschool Het Veer (Rottumstraat 85, aanvang 16.00 uur). Willems: "Heb je een idee, kom ermee. Je kunt waarschijnlijk meer bijdragen dan je denkt."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden