Het koor Opera Gelderland-Oost met op de voorgrond het Regionaal Mandoline en Gitaar Orkest tijdens hun gezamenlijke optreden in de Remigiuskerk in Duiven.
Het koor Opera Gelderland-Oost met op de voorgrond het Regionaal Mandoline en Gitaar Orkest tijdens hun gezamenlijke optreden in de Remigiuskerk in Duiven.

Gepassioneerd concert in bomvolle Remigiuskerk

Het gebeurt niet iedere zondag dat de Remigiuskerk in Duiven vol zit. Afgelopen zondag 24 november wel. Het koor Opera Gelderland-Oost gaf een concert genaamd Passione d'Italia.

"Zonde dat de kerken dichtgaan", zegt Gonnie Sobkowiak, een Duivens koorlid. "Je zou ze alleen al voor dit soort concerten open moeten houden. De akoestiek is zo goed, het klinkt zo mooi. En dan ook nog zoveel mensen. Het was een prachtige middag."

Opera Gelderland-Oost (dat voor zeker een kwart uit koorleden uit Duiven bestaat) geeft één keer per jaar een groot concert. Dit keer in samenwerking met het Regionaal Mandoline en Gitaar Orkest en twee solisten: sopraan Marjo Harmsen en tenor Martin Hogenkamp. Op het programma stonden voornamelijk werken van Italiaanse meesters, zoals Verdi, Puccini, Bellini en Sartori. Koor en solisten werden afwisselend begeleid door het orkest en pianist Rik Helmes. Op de bok bij Opera Gelderland-Oost stond vaste dirigent Frank Litjens.

De grote belangstelling kwam min of meer als een verrassing. Gonnie Sobkowiak: "In de voorverkoop hadden we 140 kaarten verkocht. Aan de deur kwamen er nog eens tachtig bij. 'Duiven' houdt blijkbaar van dit soort concerten. Dat is fijn om te kunnen vaststellen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden