Leerlingen van basisschool De Wiekslag in Duiven hebben 1247,45 euro opgehaald en zakken vol mutsen, handschoenen en sokken.
Leerlingen van basisschool De Wiekslag in Duiven hebben 1247,45 euro opgehaald en zakken vol mutsen, handschoenen en sokken.

Wiekslag gul voor vluchtelingen

In de aanloop naar een reis van de docenten Leonie Warris en Jante van Dijk naar het Griekse eiland Lesbos (ze gaan daar vrijwilligerswerk doen in vluchtelingenkampen), werd op IKC De Wiekslag in Duiven een actie gehouden om geld in te zamelen voor vluchtelingen.

Leonie Warris: "We hebben 1247,45 euro opgehaald. Een heel mooi bedrag. Naast het geld nemen we ook zakken vol mutsen, handschoenen, sokken en wat verwenspullen voor vrouwen mee, zoals crèmepjes."

De docenten gaan naar Lesbos via de organisatie 'Because we carry'. Het team waarvan ze deel uitmaken heeft in totaal de beschikking over 8000 euro. Dat is genoeg om de bewoners van het kamp acht dagen te voorzien van een ontbijt en van onbeperkt koffie en thee. Ook worden er activiteiten van betaald. Leonie: "Vrijdag vliegen Jante en ik en vanaf zondag zijn we acht dagen in het kamp aan het werk. We hebben er zin in, het wordt tijd om echt aan de slag te gaan."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden