Feestelijke viering in de Andreaskerk Zevenaar.
Feestelijke viering in de Andreaskerk Zevenaar. (Foto: Parochie Sint Willibrordus)

Feestelijke viering Jaar van de Eucharistie met hulpbisschop

De Liemerse R.K. parochie Sint Willibrordus, waar de zeventien dorpen van de burgerlijke gemeenten Doesburg, Duiven, Westervoort en Zevenaar onder vallen, houdt op zondag 8 december a.s. een feestelijke regionale viering ter gelegenheid van het Jaar van de Eucharistie.

Speciale voorganger en gastspreker voor deze gelegenheid is Monseigneur Woorts, hulpbisschop van het aartsbisdom Utrecht. Hij wordt geassisteerd door het pastoraal team van de parochie. Plaats van handeling is de Andreaskerk te Zevenaar. De viering begint om 10.30 uur (in plaats van 9.30 uur). Een speciaal projectkoor zal de viering muzikaal opluisteren. Na de koffiepauze zal Monseigneur Woorts, in de kerk, voor belangstellenden een lezing houden over de ‘Eucharistie in de kunst’.

Het Jaar van de Eucharistie is door kardinaal Eijk uitgroepen voor heel het aartsbisdom Utrecht. Dit themajaar begint vanaf de eerste zondag van de Advent 2019 (1 december) en eindigt met het feest van Christus, Koning van het Heelal (22 november 2020).

Parochianen die graag naar deze bijzondere viering komen, maar geen vervoer hebben, kunnen een beroep doen op het vervoer dat door het pastoraal team wordt aangeboden. Zij dienen zich zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk woensdag 4 december a.s. aan te melden bij het pastoraal team, via: team@rkliemers.nl of tel. 0316-523468

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden