Gastouders voor Poolse kinderen

Pax Kinderhulp Duiven-Westervoort organiseert al 35 jaar vakanties voor Poolse kinderen uit getraumatiseerde en gebroken gezinnen. Het doel is deze kinderen even uit de negatieve sleur te halen waar ze in zitten en ze gewoon kind te laten zijn.

Volgend jaar van 4 tot 19 juli verblijven weer zestien Poolse kinderen bij gastgezinnen in de Liemers. Pax Kinderhulp is voor de opvang op zoek naar acht gastgezinnen. In de vakantieweken organiseert de werkgroep dagelijks van 08.00 tot 17.00 uur activiteiten voor de kinderen. Ze kunnen dan terecht bij een dagopvang met Poolse begeleiding in Westervoort. Gastouders hoeven dus niet hele dagen beschikbaar te zijn. De taalbarrière kan worden geslecht met behulp van een Poolse begeleidster die 24 uur per dag kan worden geraadpleegd, een woordenlijst die beschikbaar wordt gesteld, de Google Translate-app en natuurlijk handen en voeten.

Gaat de ellende van deze kansarme kinderen u aan het hart en wilt u een keer gastouder zijn of meer weten, neem dan contact op met Wilma van Brandenburg van de werkgroep: telefoon 0316 840 314, email duiven-westervoort@paxkinderhulp.nl. Of kijk op: www.paxduivenwestervoort.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden