Lemon Squeeze.
Lemon Squeeze.

Alternatief Kerstconcert in De Lantaern

Mensen die de traditionele kerstconcerten zat zijn worden van harte uitgenodigd om op zaterdagavond 21 december naar Muziekcafé De Lantaern in Zevenaar te komen. Het duo Louis Roes en Gerard Sluter en de groep Lemon Squeeze zorgen samen voor een alternatief kerstconcert met mooie liedjes en humoristische teksten. Toch zullen er ook traditionele kerstliederen ten gehore worden gebracht maar dan op een zeer eigen wijze. Aanvang: 20.30 uur. Entree € 8,00

Het repertoire van Lemon Squeeze is zeer divers en beslaat muziek vanaf de jaren 40 tot nu. De groep is ontstaan in muziekcafé De Lantaern in Oud Zevenaar. Zij brengen hun eigen kerstrepertoire. Nuria Castells is hun gast. Zij zingt een aantal Spaanstalige kerstliedjes onder begeleiding van castagnetten en dans.

Louis Roes en Gerard Slutter treden al vanaf 2001 samen op met hun kerstconcerten. Behalve de traditionele Nederlands-, Engels- en Duitstalige kerstliedjes maken de beide heren ook graag gebruik van zelfgeschreven liedjes en verhaaltjes in de kerstsfeer. Met hier en daar soms een gospel of spiritual. De meerstemmige zang en hun subtiel op elkaar afgestemd gitaarspel is een lust voor het oor. Ieder jaar verzinnen ze wel iets nieuws in hun programma. De aankondigingen van de liedjes door Louis is vaak cabaretesk en met een knipoog naar de actualiteit en inhakend op de tekst van het volgende lied. Daardoor zijn deze concerten vermakelijk, luchtig, niet plechtig en goed te verteren voor de feestdagen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden