De volledige cast van musicalvereniging Pit! die afgelopen weekend drie keer het stuk 'Eiland' speelde in De Ogtent.
De volledige cast van musicalvereniging Pit! die afgelopen weekend drie keer het stuk 'Eiland' speelde in De Ogtent. (Foto: @Koos Roelofs)

Musicalvereniging Pit! geniet na deze dagen

Voor de leden van Musicalvereniging Pit! zijn de dagen na de jaarlijkse uitvoering de mooiste van het jaar. Dan kan er worden nagenoten van wéér drie fantastische voorstellingen.

Déze dagen dus, want afgelopen weekend, 29 en 30 november en 1 december, was het zover en bracht Pit! drie keer het stuk 'Eiland' op de planken van De Ogtent. Vrijdag was het een volle bak met ook gasten van De Zonnebloem. Zaterdag was de zaal goed gevuld en zondagmiddag, met ook bewoners van Thuvine, was in de ogen van Pit!-voorzitter Lenie ten Velde de leukste voorstelling. "Omdat er dan altijd veel kinderen zijn. Het was al met al een prachtig weekend. We hebben in totaal zo'n 400 bezoekers gehad en ik denk dat die allemaal hebben genoten."

Lenie ten Velde zet Pit! neer als een stabiele vereniging, die dankzij leden en achterban staat voor continuïteit. "Als je ziet hoeveel vrijwilligers in zo'n weekend actief zijn. Dat is echt de kracht van Pit! De acteurs hoeven zich niet bezig te houden met randzaken, maar kunnen zich volledig richten op het typetje dat ze spelen. Dat zie je op het toneel terug."

Ook dit jaar was het script geschreven door Jackie van der Werff en trad Jennie Hidding op als regisseur. Het nieuwe script is alweer bijna klaar. De voorstellingen zijn op 13, 14 en 15 november 2020.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden