Foto: René Nijhuis

"Een prettige voorzitter"

Tijdens een speciale vergadering heeft de gemeenteraad van Duiven, die werd voorgezeten door raadslid Henk Nijland, op woensdag 27 november burgemeester Rik de Lange uitgezwaaid, die per 1 december is vertrokken.

Het was voor de voormalige Arnhemmer een eer om zes jaar burgemeester van Duiven te mogen zijn, maar een nieuwe ambtstermijn zag de 63-jarige niet meer zitten. Bij een burgemeester gaat het werk volgens hem altijd voor. Dat ging bij hem ten koste van zijn aandacht voor zijn gezin en vrienden en dat wil hij niet meer.

De Lange prees zijn Duivense collega-bestuurders voor hun collegiale samenwerking. "Duiven is een eigenzinnige gemeente met een kritische gemeenteraad en betrokken wethouders en ambtenaren. Dank dat ik jullie burgemeester mocht zijn." Wethouder Ineke Knuiman bedankte De Lange voor wat hij voor Duiven heeft betekend. "Je was een prettige voorzitter. Je gaf ruimte aan discussies, maar nam de leiding van de vergadering als dat nodig was", aldus loco-burgemeester Knuiman.

Na afloop van de raadsvergadering was er een staande receptie in cultureel centrum De Ogtent, waar De Lange en zijn partner in een ongedwongen sfeer afscheid namen van de inwoners van Duiven, Groessen en Loo. Op de foto van René Nijhuis Fotografie poseert hij met een delegatie uit de Duivense partnergemeente Gemünden am Main.

Het duurt nog enkele maanden voordat er een nieuwe burgemeester is. Tot die tijd is een waarnemer benoemd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden