Mevrouw Leida Smit-Kock die de ijsbaanorganisatie verraste met een flink bedrag. Ze overleed in oktober op 96-jarige leeftijd.
Mevrouw Leida Smit-Kock die de ijsbaanorganisatie verraste met een flink bedrag. Ze overleed in oktober op 96-jarige leeftijd.

Onverbloemde naastenliefde: ijsbaan Duiven krijgt erfenis

Stomverbaasd waren ze bij de Stichting Winterevenementen Duiven toen Notariaat Duiven Westervoort meldde dat de ijsbaanorganisatie een erfenis is toebedeeld. Van het geld zijn cadeaubonnen voor kinderen van minimagezinnen gekocht.

De erfenis komt van Leida Smit-Kock. Een voormalige inwoonster van Duiven, die haar laatste jaren doorbracht in een verzorgingshuis in Arnhem. Ze overleed op 11 oktober, 96 jaar oud. Leida Smit-Kock had geen kinderen. Uit haar testament bleek dat ze haar banktegoed schenkt aan de ijsbaan. "Bijzonder", zegt bestuurslid André Contant. "Dit maak je niet zo vaak mee. Een staaltje onverbloemde naastenliefde van iemand die niemand van ons persoonlijk heeft gekend."

Om het 'momentum' niet voorbij te laten gaan, werd besloten het geld (dat nog niet eens binnen is) direct uit te geven. André: "We hebben 400 cadeaubonnen van 20 euro gekocht en die bij de kerstpakketten gedaan die dezer dagen worden uitgereikt. Er zit een kaartje bij waarop staat uitgelegd hoe het precies zit."

De kans bestaat, beaamt André Contant, dat uiteindelijk minder dan 8.000 euro wordt geïncasseerd. "Het gaat om een bedrag in die orde van grootte. Is het minder dan leggen we er iets bij, is het meer dan houden we nog wat over."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden