Herman Peters en Thea Peters-Wesselkamp uit Duiven.
Herman Peters en Thea Peters-Wesselkamp uit Duiven.

Diamanten paar Peters hecht aan zelfstandigheid

Op 2 januari jl. waren Herman Peters en Thea Peters-Wesselkamp uit Duiven zestig jaar getrouwd. Het diamantenfeest werd op zaterdag 4 januari gevierd in het clubhuis van de tennisvereniging.

Ze hebben uiteraard respectabele leeftijden. Herman is 84, Thea 80. Maar ze hechten onverminderd aan hun zelfstandigheid, zegt dochter Dorien Peters. "Pas sinds kort hebben ze iemand die komt schoonmaken. Eerder deed mijn moeder alles zelf. Ze is heerlijk eigenwijs. Ze weigert ook meestal haar rollator te gebruiken, terwijl lopen toch wel wat moeilijker gaat."

Herman Peters werd geboren in Loo en groeide op in Groessen. Thea is een geboren Herwense. Het echtpaar woonde lang in Groessen, voor ze negen jaar geleden verhuisden naar Van der Goesstraat in Duiven. Herman was metselaar van beroep. Ze kregen twee kinderen, een dochter en een zoon, en vier kleinkinderen, waarvan er één veel te jong is overleden. Ook zijn er twee achterkleinkinderen. Herman vult zijn dagen onder meer met het uitlaten van de hond en het verzorgen van zijn vogels en kippen.

Dorien: "Het is fijn dat ze nog met z'n tweeën zijn. Ze beseffen heel goed dat het bijzonder is zestig jaar getrouwd te zijn."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden