Fred van Hummel en zijn vrouw Annet met burgemeester Otwin van Dijk van de gemeente Oude IJsselstreek.
Fred van Hummel en zijn vrouw Annet met burgemeester Otwin van Dijk van de gemeente Oude IJsselstreek. (Foto: Roel Kleinpenning)

Lintje voor Fred van Hummel van het Gilde St. Remigius

Fred van Hummel van het Duivense Gilde St. Remigius is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De Koninklijke onderscheiding werd hem in Silvolde opgespeld door burgemeester Otwin van Dijk van de gemeente Oude IJsselstreek. Dat gebeurde op 22 december tijdens een gezamenlijk kerstconcert van Gilde St. Remigius en Drumfanfare Willem Tell uit Silvolde.

Voor beide verenigingen zet Fred van Hummel zich in. Voor St. Remigius zelfs al vijftig jaar. Hij geeft les aan leerlingen (die daarna doorstromen naar het orkest van het gilde), hij is instructeur van het jeugdorkest, tweede dirigent en tambour-maître. Daarnaast is hij betrokken bij tal van activiteiten en evenementen binnen en buiten het gilde. Bij Willem Tell in Silvolde is Fred van Hummel al 25 jaar dirigent en instructeur van jeugdleden voor de drumfanfare. Hij staat bekend om zijn bijzondere aanpak, die tot gevolg heeft dat ervaren en minder ervaren muzikanten, en jong en oud, met plezier muziek maken. Voor beide verenigingen samen zet Fred van Hummel zich naar schatting zo'n twintig uur in de week in. En dat al jarenlang.

Een leuk detail is dat burgemeester Otwin van Dijk, die de onderscheiding opspeldde, in Duiven is opgegroeid en in Duiven in de gemeenteraad heeft gezeten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden