De Liemers Hamonie in actie tijdens de eerste editie van het goed bezochte 'Warm Winter Concert'.
De Liemers Hamonie in actie tijdens de eerste editie van het goed bezochte 'Warm Winter Concert'. (Foto: Eddy de Wild)

Geslaagd 'Warm Winter Concert'

De klanken van Liemers Harmonie Duiven en een projectkoor vulden zaterdag 21 december de Remigiuskerk in Duiven tijdens de gevarieerde eerste editie van het 'Warm Winter Concert'.

Klassieke koorwerken als Ave Maria en Veni Jesu wisselden af met het modernere Bonfire Heart en Dream a Dream. Het harmonieorkest van Liemers Harmonie Duiven liet prachtige kerstnummers horen in diverse compilaties. "Voor mij was The best of Billy Joël ook een hoogtepunt", aldus saxofonist Geron Hugen, die samen met zijn dochter de solo's in dit stuk verzorgde. Samen met het koor werd onder meer Stille Nacht, Baba Yetu en Vrede (van Ruth Jacott) gespeeld.

Na afloop werd onder het genot van een glas glühwein teruggekeken op een geslaagde avond die bij het publiek, de zangers en de muzikanten naar meer smaakte. Mede-organisator Carrie Kersten: "We zijn ontzettend trots op deze avond en we gaan kijken of we hier een nieuwe traditie van kunnen maken. Voor nu richten we ons eerst op ons voorjaarsconcert op zaterdag 16 mei."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden