De hoofdrolspelers van de Duivense ondernemersverkiezingen van 2019 op het podium tijdens de nieuwjaarsreceptie van MKB Duiven.
De hoofdrolspelers van de Duivense ondernemersverkiezingen van 2019 op het podium tijdens de nieuwjaarsreceptie van MKB Duiven. (Foto: Marcel de Bont)

Duivense ondernemersgeest

Geëmotioneerd hebben de winnaars van de jaarlijkse Duivense ondernemersverkiezingen op donderdag 9 januari hun prijzen in ontvangst genomen.

Henk en Daniëlle Vuulink van kaasmakerij De Kaastobbe werden uitgeroepen tot Rabobank Arnhem en Omstreken Duivense ondernemer van 2019 en Jan Brons en Eduard Poirrie van Car Service Duiven tot Spiegel & Reflex Duivense starter van 2019.

De prijzen werden uitgereikt door waarnemend burgemeester Jacques Niederer en Ronald Gerressen, de vorige Duivense ondernemer van het jaar in 2018. Dat gebeurde in een bomvolle zaal Gieling in Groessen tijdens de nieuwjaarsreceptie van ondernemersvereniging MKB Duiven, die met bijna 350 gasten nog nooit zo druk werd bezocht.

Tijdens zijn eerste en vermoedelijke enige officiële optreden bij MKB Duiven zei de tijdelijke burgervader dat hij onder de indruk was van de geweldige entourage van de verkiezingsavond in het bijzonder en van het ondernemersklimaat in de gemeente Duiven in het algemeen. "Ik ben onder de indruk geraakt van de ondernemersgeest die in de gemeente Duiven rondwaart. U heeft aandacht voor duurzaamheid, innovaties en experimenten. Dat maakt dat u niet alleen met vandaag bezig bent, maar vooral ook met morgen en overmorgen en dat maakt u sterk", meent de Brabander, die eind februari wordt opgevolgd door de beoogde nieuwe Duivense burgemeester Huub Hieltjes.

Henk en Daniëlle Vuulink waren samen met vier andere ondernemers door de leden van MKB Duiven genomineerd omdat ze in 2018 elk op hun eigen wijze één of meer bijzondere prestaties hebben geleverd. De vijf ontliepen elkaar volgens de jury niet veel, maar de Vuulinks scoorden de meeste punten in de matrix met onderwerpen als innovatie, duurzaamheid, doorzettingsvermogen, algemene presentatie en maatschappelijk betrokken ondernemen. Henk en Daniëlle Vuulink hebben een veeteeltbedrijf met 85 koeien. Omdat de melkprijs slecht was, besloten ze in 2016 om kaas te gaan maken. Een derde van de 7200 liter melk die ze dagelijks produceren zetten ze inmiddels om in 240 kilogram 'Duuvese kaes', de merknaam waaronder ze hun kaas verkopen. Bij hun boerderij hebben ze een winkel geopend.

In augustus 2018 verwezenlijkten Jan Brons en Eduard Poirrie hun ondernemersdroom en begonnen autobedrijf Car Service Duiven. Ruim een jaar later hebben ze 350 zeer tevreden klanten. Het succes kwam het duo niet aanwaaien. Stap voor stap en met behulp van familie hebben ze het bedrijf opgebouwd en zijn ze een betrouwbare partner geworden voor hun klanten maar ook voor bedrijven als bijvoorbeeld Tesla waarmee ze samenwerken. "Alles op eigen kracht met eigen geld, want zelfs het openen van een rekening courant bij de bank was een mega-uitdaging", aldus het juryrapport. Terwijl de tranen over zijn wangen bingelden nam Jan Brons met zijn collega de prijs en de loftuitingen in ontvangst.

De Duivense ondernemers van het jaar kregen als extra cadeau een exclusief kunstwerk van de Duivense kunstenaars Will Schropp en Maarten van der Geest. De starter van het jaar kreeg tevens een trainingstraject ter waarde van 1500 euro aangeboden van sponsor Spiegel & Reflex.

De Duivense ondernemersverkiezingen werden voor het zestiende achtereenvolgende jaar gehouden. MKB Duiven wil zo het ondernemerschap in Duiven, Groessen en Loo stimuleren.

Het bestuur van MKB Duiven kijkt terug op een supergeslaagde happening met alleen maar winnaars. "De acht genomineerden zijn ondernemers die positiviteit uitstralen, die geloven in de toekomst en alle kansen benutten die ze krijgen om hun bedrijf verder tot bloei te laten komen. Natuurlijk is het leuk om de winnaar te worden, maar het feit dat je genomineerd bent door je collega-ondernemers in onze gemeente, is een minstens even groot eerbetoon", aldus voorzitter Theo de Reus in zijn nieuwjaarstoespraak.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden