Onder toeziend oog van Huub versieren de kinderen de bonbons tot ware kunstwerken.
Onder toeziend oog van Huub versieren de kinderen de bonbons tot ware kunstwerken.

BSO kinderen IKC Remigius leren bonbons maken

De kinderen van de BSO van IKC Remigius hebben onlangs een heerlijke en leerzame middag beleefd bij Huub Meijer van Meester Lekkerbek bonbons exclusif. De kinderen weten nu waar cacao vandaan komt en hoe chocola wordt gemaakt.

Natuurlijk moest er geproefd worden: hoe smaakt bittere, witte of melkchocolade? Huub heeft laten zien op welke verschillende manieren bonbons worden gemaakt. En natuurlijk mochten de kinderen ook zelf aan de slag, marsepein dompelen in de chocolade en zelf versieren met witte chocola. Deze bonbons mochten ze meenemen naar huis: hmmm, wat waren ze lekker!

De nieuwste pijler in het activiteitenaanbod van de BSO van Zonnekinderen heet Wereldwijs. Wereldwijs staat voor beleven, ervaren en ontdekken en is bedoeld voor kinderen van 9 jaar en ouder. Binnen Wereldwijs gaan kinderen op ontdekking binnen bedrijven en maatschappelijke organisaties: hoe gaat het er aan toe op een bedrijf en welke werkzaamheden hebben de mensen daar? Wereldwijs ondersteunt kinderen in het ontdekken van hun talenten en wakkert hun interesses aan.

Uniek aan Wereldwijs is dat we actief bedrijven en maatschappelijke instellingen betrekken bij de totstandkoming van het aanbod. Dit kan via ouders, familie of bestaande contacten. ‘Samen kunnen we meer’ is het uitgangspunt bij Wereldwijs.

Weet u een leuk bedrijf waar de kinderen in het kader van Wereldwijs een bezoek mogen brengen? Neem dan gerust contact op met: j.lintsen@zonnekinderen.nl

Meer berichten