Drie speelsters van Duiven proberen een aanvalster van Ha-Stu af te stoppen (vlnr): Manon Nagelmaeker, Merel van der Wielen en Anouk Steerneman.
Drie speelsters van Duiven proberen een aanvalster van Ha-Stu af te stoppen (vlnr): Manon Nagelmaeker, Merel van der Wielen en Anouk Steerneman.

Handbaldames Duiven verliezen aansluiting

Het was erop of eronder voor de handbaldames van Duiven zondag 19 januari tegen Ha-Stu uit Nijmegen. Bij een overwinning zou Duiven aansluiting houden bij de bovenste clubs, bij verlies dreigde de grauwe middenmoot. Het werd de grauwe middenmoot. Duiven verloor met 24-27.

Het belang van de wedstrijd was duidelijk en Duiven knokte ervoor. Het grootste deel van de wedstrijd had de thuisclub ook de leiding, maar in de sport is het: wie het laatst lacht, lacht het best. En dat was Ha-Stu, dat in de slotfase de wedstrijd in haar voordeel besliste.

Duiven begon goed, heel goed zelfs. Na vijf minuten was het al 4-1. Maar nog eens vijf minuten later was de wedstrijd alweer helemaal open: 6-5. Via 8-8 ging het naar 10-8 voor Duiven, maar opnieuw werd het gelijk: 10-10. Tot aan de rust bleef het stuivertje wisselen en halverwege was er opnieuw evenwicht: 13-13.

Tijdens de pauze werd erop gehamerd in de organisatie te blijven spelen en opdrachten te blijven uitvoeren. Dat loonde. Het werd 19-16 voor Duiven. Toen echter herhaalde de geschiedenis van de eerste helft zich: Ha-Stu kwam weer gelijk: 20-20. De laatste tien minuten moesten de beslissing brengen en daarin waren de Nijmeegse studenten doeltreffender. Eindstand: 24-27.

Meer berichten