Bestuurs- en juryleden van de verkiezing. Staand vlnr: Jacques Kok, Dianne de Geus en Hugo Boschker. Zittend vlnr: Ron de Geus, René Boekhorst, Henk Nijland en Mathieu Maanders.
Bestuurs- en juryleden van de verkiezing. Staand vlnr: Jacques Kok, Dianne de Geus en Hugo Boschker. Zittend vlnr: Ron de Geus, René Boekhorst, Henk Nijland en Mathieu Maanders.

Vrijdagavond Duivense sportverkiezing

Wie worden sporter/sportteam van het jaar 2019 en aangepast sporter/sportteam van het jaar, wie leverde de meest bijzondere sportprestatie van het jaar en wie maakte de mooiste sportfoto van 2019? Vrijdag 31 januari wordt het bekend.

De avond wordt gehouden bij Zaal Berentsen In Loo. De toegang is gratis. Het is voor de derde keer dat de Duivense sportverkiezing wordt gehouden en het wordt steeds professioneler. Secretaris Dianne de Geus: "De verkiezing krijgt ook steeds meer bekendheid. Vorig jaar al hadden we zo'n 250 mensen. Dit jaar hopen we nog hoger uit te komen. Het is ook fijn dat het bedrijfsleven zich erachter schaart. Voor alle vier de verkiezingen hebben we nu een sponsor. De Duivense Sportverkiezing moet echt een traditie worden."

De opzet is als volgt. Tot 14 januari heeft iedereen kandidaten kunnen voordragen. De jury heeft alle voordrachten getoetst aan de criteria. Die verschillen per categorie. Tijdens de verkiezingsavond vrijdag maakt de jury in alle vier de categorieën drie genomineerden bekend. Later op de avond worden ook de winnaars bekendgemaakt.

De sportjury bestaat uit: voorzitter Hugo Boschker, Frank Versteege, Henk Nijland en Johannes Goossen. De fotojury wordt gevormd door: voorzitter Jacques Kok, René Boekhorst en Jan Adelaar.

Dianne de Geus: "We hebben het goed staan en ik twijfel er niet aan dat het een geweldige avond wordt. Dat we de avond bij Berentsen in Loo houden is ook nieuw. We zijn twee keer tot onze volle tevredenheid te gast geweest bij Hotel Van der Valk, maar we willen met de locatie wisselen. Dit keer in Loo en dan volgend jaar wellicht in Groessen. Het is een gemeentelijke verkiezing."

Presentator Marcel Gierman opent de verkiezing bij Berentsen vrijdag om 19.30 uur en aansluitend voert interim-burgemeester Jacques Niederer kort het woord. In de loop van de avond worden de prijzen uitgereikt, afgewisseld met optredens van dansschool Swabaa en een presentatie van Otwin van Dijk, de burgemeester van Oude IJsselstreek die opgroeide in Duiven en hier ook enige tijd in de gemeenteraad zat. Voor de muzikale omlijsting zorgen zangeres Bianca de Dreu en band Music4U.

Meer berichten