Barry Beijer (rechts) karakteristiek in actie op deze archieffoto, die gemaakt is tijdens de wedstrijd GVVV-Spakenburg.
Barry Beijer (rechts) karakteristiek in actie op deze archieffoto, die gemaakt is tijdens de wedstrijd GVVV-Spakenburg. (Foto: René Nijhuis)

Ajax-Spakenburg: 7-0. '2-0 of 3-0 had leuker gestaan'

'Zolang je de nul houdt, heb je een kans', zei Spakenburg-voetballer Barry Beijer uit Duiven vorige week woensdag 22 januari aan de vooravond van de bekerwedstrijd tegen het grote Ajax. Achttien minuten lukte het Spakenburg in de Johan Cruijff Arena de nul te houden. Daarna ging het snel: 7-0.

Barry Beijer: "Een uitslag die in de lijn der verwachting ligt, maar vooraf had ik er niet voor getekend. Ver in je achterhoofd denk je dat misschien een stunt mogelijk is. Niet dus en uiteindelijk ga je er gewoon met forse cijfers af. 2-0 of 3-0 had wat leuker gestaan."

Tegen Ajax spelen was voor Beijer niet nieuw. "Ik heb al een paar keer tegen Jong-Ajax gespeeld. De laatste keer werd het 6-1. Bij Ajax deden toen jongens als Nouri, Donny van de Beek, Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong mee. Het grote verschil met deze wedstrijd was dat we nu in een volle Arena speelden. Dat maak je als speler van Spakenburg maar eens in je leven mee."

Blijer dan Barry was de penningmeester van Spakenburg. Omdat de recette van het bekerduel moet worden gedeeld, leverde de wedstrijd de club minimaal anderhalve ton op.

Afgelopen zaterdag stond Barry Beijer alweer op een Amsterdams voetbalveld, dat van AFC. Weer verloor Spakenburg, nu met 2-0.

Meer berichten