Een opname gemaakt tijdens de Groessense carnavalsoptocht in 2019.
Een opname gemaakt tijdens de Groessense carnavalsoptocht in 2019. (Foto: Eddy de Wild)

'Debuut' burgemeester bij Groessense carnavalsoptocht

Op vrijdag 21 februari wordt Huub Hieltjes beëdigd als burgemeester van Duiven. Zijn eerste 'officiële' taak wacht hem twee dagen later, zondag 23 februari. Bij Zaal Gieling zal Hieltjes de sleutel van Groessen (tijdens het carnaval 'Deurdreiersdarp') overhandigen aan Prins Thijs van De Deurdreiers.

Zondag 23 februari, carnavalszondag, is ook de optocht van Groessen. Net als voorgaande jaren belooft dat weer een prachtig schouwspel te worden. De start is om 12.00 uur en de optocht staat onder toeziend oog van Prins Thijs en Adjudant Jelle. Na de tocht door de versierde straten van Groessen draagt Prins Thijs zijn proclamatie voor vanaf een wagen die staat tegenover feestburcht Gieling. Dat is ook het moment dat de dan kersverse burgemeester Huub Hieltjes hem de sleutel van Groessen zal overhandigen.

Inschrijven voor de Groessense optocht kan t/m vrijdag 21 februari. Bij voorkeur via de website van De Deurdreiers: www.deurdreiers.nl. De Optochtcommissie is per email te bereiken via: optocht@deurdreiers.nl.

De prijsuitreiking van de optocht is maandagavond 24 februari in Zaal Gieling tijdens het carnavalsfeest. De kinderen krijgen hun prijzen uitgereikt tijdens het kindercarnaval die maandagochtend.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden