Vlnr: Sophia van Miltenburg, Ilona Meijer, Loes Hulsebosch, Jeannette Woelders, Natascha Niesters en Marjolein Nieuwenhuisen.
Vlnr: Sophia van Miltenburg, Ilona Meijer, Loes Hulsebosch, Jeannette Woelders, Natascha Niesters en Marjolein Nieuwenhuisen. (Foto: Lucy Verheijen)

Nieuwe vrijwilligers Home-Start

Home-Start de Liemers heeft er weer enkele enthousiaste en getrainde vrijwilligers bij. In totaal telt de afdeling nu 31 mensen die als opvoedingsondersteuner inzetbaar zijn in gezinnen waarin het even iets minder soepel loopt. De nieuwe vrijwilligers hebben in het najaar de cursus gevolgd.

Home-Start de Liemers bestaat sinds 2009. De aanleiding om hulp van de organisatie in te roepen zijn opvoeddilemma's in de meest brede zin van het woord. De vrijwilligers van Home-Start werken vanuit gelijkwaardigheid en herkenning. Ze delen ervaringen. Vaak blijkt dat er veel dingen ook wél goed gaan, maar dat die worden ondergesneeuwd.

Een vrijwilliger van Home-Start komt gemiddeld één keer in de week langs bij een gezin dat wordt ondersteund. De hulpvraag staat centraal. Ondersteuning duurt maximaal een jaar en is kosteloos. Vaak worden ouders doorverwezen vanuit het zorgnetwerk, maar ze kunnen ook zelf het initiatief nemen. Contactpersoon is coördinator Loes Hulsebosch, 06 3513 0961, l.hulsebosch@humanitas.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden