Lydia van Houten: Duizenden enthousiaste lezers, een fantastische lijst nominaties en prachtige recensies op leesforums.
Lydia van Houten: Duizenden enthousiaste lezers, een fantastische lijst nominaties en prachtige recensies op leesforums.

Vijfde thriller van Lydia Van Houten

Lydia Van Houten (48) uit Westervoort debuteerde in 2015 als thrillerauteur met Doodstil. Sindsdien verschenen er vijf thrillers. Schim is de titel van haar nieuwe boek.

Als secretaresse was ze ronduit ongelukkig. Lydia van Houten werkte jaren voor verschillende multinationals, maar besloot zich in 2015 fulltime op het schrijven van thrillers te storten na een burn-out. Met haar vijfde thriller in vijf jaar tijd, lijkt haar droom uitgekomen: duizenden enthousiaste lezers, een fantastische lijst nominaties en prachtige recensies op leesforums, zoals Hebban, en de diverse facebook leesgroepen, zoals Mustreads or Not, Leesclub De Perfecte buren, en vele anderen.

Zelf is ze ook overdonderd door het succes van haar boeken. "Mijn boeken worden omschreven als on-Nederlands. De stijl die ik gebruik gaat vaak net niet over de kop. Gelukkig heb ik een fantastische redactrice die mij vaak in weet te binden."

Voorlopig weet Van Houten van geen ophouden. "Ik beloofde mezelf vijf jaar geleden, dat ik precies vijf jaar kreeg. Zou het me lukken binnen die tijd iets op te bouwen? Drie jaar geleden was die droom bijna voorbij. Door gezondheidsproblemen kwam ik in het ziekenhuis terecht en liep daardoor vertraging op. Ik besloot na die nare ervaring alles te geven en schrijf sindsdien minimaal duizend woorden per dag."

Van Houten is dolblij met alle waardering, zeker ook vanuit de boekhandel zelf. "Het is extra leuk als journalisten en mensen uit het boekenvak enthousiast zijn, zeker omdat deze professionals zelf al zoveel lezen. Dat geeft mij extra motivatie om door te gaan."

Die vijf jaar zijn begin juli 2020 om. Het ziet ernaar uit dat Van Houten voorlopig niet zal stoppen. Want van haar boeken zijn ondertussen meer dan 10.000 exemplaren verkocht en er werden 49.841 exemplaren uitgeleend via de Nederlandse bibliotheken.

Schim verschijnt tijdens de Maand van het Spannende Boek, telt 299 pagina's en wordt uitgegeven door Kabook Uitgevers. Schim is nu al te reserveren via de (online) boekhandel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden