Directeur Rico Megens van Grip Accountants en Adviseurs (rechts) aan tafel met Ingo Bouman.
Directeur Rico Megens van Grip Accountants en Adviseurs (rechts) aan tafel met Ingo Bouman. (Foto: René Nijhuis)

'Team Ingo' neemt deel aan Tour du ALS

Grip Accountants en Adviseurs in Duiven heeft een traditie als het gaat om inzet voor goede doelen. Rob Zweden, Rico Megens en Rudi Tragter, allemaal fietsten ze al eens voor een goed doel. Directeur Rico Megens heeft voor dit jaar weer een doel gesteld. Op donderdag 11 juni staat hij aan de start van de negende editie van de Tour du ALS. Speciaal voor teammaat Ingo Bouman.

Ingo Bouman is een 46-jarige, geboren en getogen Duivenaar, bij wie in april 2019 de spierziekte ALS werd vastgesteld. Hoewel zijn vader, twee ooms en een tante ooit aan ALS overleden, dacht Ingo dat het erfelijke noodlot hem bespaard zou blijven. Niet dus. Een rare spiertrekking in zijn arm was aanleiding voor onderzoek en daaruit bleek dat ALS ook hem in de greep heeft. De verwachting is dat hij nog hooguit een jaar heeft te leven.

Rico Megens kent Ingo Bouman goed. Beiden namen zeven jaar geleden met het team 'Grip op de Alpe' deel aan Alpe d'HuZes. Rico: "Dit is een regelrecht drama voor Ingo, zijn vriendin Laura, hun twee dochters, zijn familie en iedereen die hem kent. Dat zijn er veel in Duiven. Als team 'Grip op de Alpe' hebben we daarom besloten een actie op te starten om geld in te zamelen. Grip was destijds hoofdsponsor van het team en heeft zich bereid getoond om dat ook deze keer weer te doen. Onze slogan is gewijzigd in: 'Grip op ALS'. In het kader daarvan doen we als 'Team Ingo' mee aan de Tour du ALS, de beklimming van de Mont Ventoux in Frankrijk. Een activiteit van de Stichting ALS Nederland. Het team is inmiddels ingeschreven en met acties proberen we zoveel mogelijk geld op te halen."

Hartverwarmend
De reacties zijn hartverwarmend, stelt Rico Megens vast. Naast Grip hebben zich al tien andere bedrijven aangesloten, worden er dagelijks donaties gedaan en het gedoneerde bedrag is de 23.000 euro gepasseerd. Een ander team, bestaande uit vrienden en familie van Ingo, heeft ook al zo'n 12.000 euro ingezameld, zodat het totaal al meer is dan 35 mille (stand eind januari). Allemaal bestemd voor onderzoek naar genezing van de ziekte ALS. Mogelijk dat ook de dochters van Ingo en Laura daar ooit baat bij kunnen hebben. Zij lopen vijftig procent kans het ziektegen te hebben gekregen van hun vader.

Rico: "Er gebeurt van alles. De groepsapp die we hebben aangemaakt staat geen dag stil. Een familie die bruiloftsgeld schenkt, een fietsenwinkel die een collectebus heeft neergezet, het komt overal vandaan. Om een beetje zicht op alles te houden en ook tijd over te houden om te trainen, hebben we nu wel besloten ons te richten op een paar grotere evenementen. Om te beginnen een benefietdiner met een veiling. Dat gaat gebeuren op zondag 1 maart bij Zaal Gieling in Groessen."

Speciaal is ook het klusteam dat is opgericht. Een team dat werkzaamheden verricht in en rond de woning van het gezin Bouman aan de Engsestraat in Duiven. Rico Megens: "We willen niet alleen op financieel gebied helpen, maar ook de handen uit de mouwen steken. Er moesten nog wat klussen worden gedaan bij Ingo thuis en zelf kan hij dat niet meer. Ook collega's van zijn voormalige werkgever Bouwbedrijf Van Wijnen hebben meegeholpen. Geweldig dat ook die mensen zo betrokken zijn."

Tot slot mag niet onvermeld blijven de les die docent en teamlid Roland Raaijen op het Dulon College in Ede (de school waarop hij lesgeeft) in het teken zette van de ziekte ALS. Rico: "Ingo heeft de leerlingen daar zijn verhaal verteld. Ik begreep van Roland dat het muisstil was in de klas. Iedereen luisterde ademloos. Later is er een sponsorloop gehouden die liefst 4.300 euro opbracht voor ALS. Het bestuur van de school deed daar nog eens 1.000 euro bij. Echt geweldig."

Benefietdiner
Opgeven voor het benefietdiner op 1 maart bij Gieling, met een veiling en muzikale omlijsting, is nog mogelijk. Het motto is: 'Een toekomst voor de kinderen'. Top-kok Rogier Sluyter bereidt die avond met steun van leden van 'Team Ingo' een exclusief vijf gangen-diner. De prijs per couvert is 75 euro all-in. Geld dat gaat naar de Stichting ALS Nederland. Aanmelden kan via de teamleden of via www.rmusoftware.nl/team_ingo. Doneren kan via de site www.tourduals.nl, zoek op 'Team Ingo'.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden